Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…Ημέρα εγκλεισμού 59η – Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2020


Η διαδρομή για το Ασκληπιείο της Κω ήταν από μόνη της μαγευτική.
Δεξιά κι αριστερά συστάδες δέντρων και πικροδάφνες ανθισμένες, καλωσόριζαν τον επισκέπτη, ο οποίος δεν ήταν απαραίτητο να νοσεί από κάποια ασθένεια για να επισκεφθεί το θεραπευτήριο.
Ο Αριστοτέλης και η Μελπομένη είχαν προγραμματίσει εβδομαδιαία διαμονή, ώστε να ξεκουραστούν και παράλληλα να κάνουν τις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις.

Κάθε πολίτης της Ελλήνων Πολιτείας απολάμβανε κάθε χρόνο δωρεάν ένα τέτοιο θεραπευτικό ταξίδι, που στόχος του ήταν η πρόληψη αλλά και ο ενεργειακός συντονισμός του.
Μπορούσε δε, να επιλέξει ανάμεσα σε 100 προορισμούς που ήδη λειτουργούσαν στους ίδιους ενεργειακούς τόπους όπως κάποτε στο παρελθόν και που άλλοι 200 ετοιμαζόταν για να δωθούν στα επόμενα χρόνια.

Η Ελλήνων Πολιτεία είχε ξυπνήσει από το λήθαργο τους τα θεραπευτήρια, τα οποία για περισσότερα από 2000 έτη, είχαν υποστεί μεγάλες βαρβαρότητες από τους χριστιανούς, που λες και δεν γνώριζαν ποτέ την χρησιμότητα τους, τα είχαν βεβηλώσει σπάζοντας και καταστρέφοντας ανελέητα τις εγκαταστάσεις και τους ναούς…

Φτάνοντας κοντά στο θεραπευτικό κέντρο, άφησαν το αυτοκίνητο τους στο μεγάλο πάρκινγκ κι ακολούθησαν το πέτρινο μονοπάτι.
Ανθοφόροι θάμνοι και δέντρα, οριοθετούσαν το μονοπάτι δείχνοντας έτσι τη σωστή διαδρομή κι ανάμεσα τους υπήρχαν αγάλματα της Υγείας, του Ασκληπιού κι άλλων θεοτήτων .

Φτάνοντας, τους υποδέχτηκε μια γλυκύτατη κι ευγενέστατη θεραπεύτρια, η οποία θα τους καθοδηγούσε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί.
Κάθισαν στο χώρο υποδοχής, σε ένα αναπαυτικό σαλόνι, όπου ως διακοσμητικό στοιχείο υπήρχε στον τοίχο ένας ήρεμος καταράκτης νερού ο οποίος έβρεχε τα φύλλα χαμηλών φυτών κι άφηνε τον ήρεμο ήχο του νερού να χαλαρώσει και να ξεκουράσει τους ταλαιπωρημένους από το ταξίδι επισκέπτες, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη αίσθηση.
Όση ώρα συμπλήρωναν το έντυπο με το ερωτηματολόγιο που αφορούσε συνήθειες προσωπικές τους, η θεραπεύτρια που τους υποδέχτηκε ετοίμαζε ένα μυρωδάτο τσάι με βότανα ειδικά για χαλάρωση.
-« είμαστε έτοιμοι να πάμε στα λουτρά…» είπε και τους οδήγησε μέσα από έναν όμορφο κήπο, στην πτέρυγα με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με ατομικές μπανιέρες υδρομασάζ και μουσική που ακουγόταν διακριτικά και συντόνιζε με την αρμονία των 432 ΗZ.
Αυτή η μουσική ακουγόταν στους χώρους του θεραπευτηρίου που αφορούσαν τη χαλάρωση σώματος και νου.

Σε ένα όμορφο δωμάτιο που μοσχοβολούσε από αιθέρια έλαια τους περίμενε χωριστά τον καθένα ένας ενεργειακός θεραπευτής, ο οποίος λειτουργούσε κατ΄ουσία ως ενεργειακός δίαυλος και μεσολαβητής, ώστε μέσα από το άγγιγμα και τις συγκεκριμένες μαλάξεις να εντοπίσει μόνος του ο θεραπευόμενος ή με τη βοήθεια του θεραπευτή, αν και που υπάρχει μπλοκάρισμα στο σώμα και να ξεκλειδώσει τις εσωτερικές του δυνάμεις για αυτοϊαση.

Στη συνέχεια, για όση ώρα χρειαζόταν, θα παρέμεναν στο χώρο με τις πισίνες ιαματικών νερών. Χώροι που έλαμπαν από καθαριότητα, διακοσμημένοι με φυτά και αγάλματα και τη χαλαρωτική μουσική να ακούγεται διακριτικά.

-« Ακολουθήστε με στους χώρους ανάπαυσης σας» ακούστηκε η γλυκιά φωνή της θεραπεύτριας που τους είχε υποδεχθεί από την αρχή και που ήταν υπεύθυνη να τους μεταφέρει στους κατάλληλους χώρους για αυτούς.

Το Ασκληπιείο αποτελούνταν από πολλές πτέρυγες όπου σε άλλη υπήρχαν οι προληπτικές και βιοσυντονιστικές αίθουσες ίασης και σε άλλες εξεταστήρια , χειρουργεία και πτέρυγες ανάρρωσης για τους ασθενείς που θα υποβαλλόταν σε εγχειρήσεις. Σε άλλη πτέρυγα υπήρχαν χώροι αμφιθεατρικοί για τα μαθήματα των ιατρών που βρισκόταν στο έτος της πτυχιακής τους.
Οι ιατροί ήταν όλοι τους συνειδητοποιημένοι και ορκισμένοι να προσφέρουν ίαση με Αρετή σε όποιον επισκεπτόταν το θεραπευτήριο. Το ίδιο και κάθε μέλος που ανήκε στο προσωπικό του θεραπευτηρίου και σε οποιοδήποτε πόστο.

Στις μέρες που ακολούθησαν, παράλληλα με την ειδική διατροφή που περιλάμβανε φρούτα, χυμούς και τσάγια με εκχυλίσματα βοτάνων, τους ανέλαβαν ενεργειακοί χειροπρακτικοί θεραπευτές, βιοσυντονιστές με ειδικούς μηχανισμούς, κινησιολόγοι και φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι με κινήσεις και μαλάξεις διόρθωναν βλάβες από κακή στάση του σώματος και μικροτραυματισμούς και αποσυμφόριζαν τα σημεία που είχαν μπλοκάρει λόγω διάφορων πιέσεων και αρνητικών καταστάσεων.

Παρακολουθώντας τη δύση του ηλίου από το παράθυρο του δωματίου που τους δώθηκε και που έβλεπε στο πανέμορφο δάσος που υπήρχε περιμετρικά ολόκληρου του Ασκληπιείου, η Μελπομένη είπε στον Αριστοτέλη:
-« Η ηρεμία που υπάρχει σε όλο το θεραπευτήριο, έχει ποτίσει κάθε κύτταρο μου…Νιώθω ξεκούραστη, δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσω κάθε πρόκληση. Τα πάντα έχουν μπει στη θέση τους κι αναπνέω πιο εύκολα. Το μέρος αυτό αποπνέει τόση θετική ενέργεια, την οποία όμως δεν θα τη λαμβάναμε αν δεν ήταν και οι θεραπευτές και όλα τα μέλη που εργάζονται εδώ τόσο ήρεμοι και με τόση κατανόηση…
Δεν θέλω να τελειώσει η παραμονή μας …είναι ανώτερη και από διακοπές…»
-«Ξέρεις …πολλές φορές σκέφτηκα τον Αγησίλαο που μου περιέγραφε τα νοσοκομεία της εποχής του…Χώροι καταθλιπτικοί που σε αρρώσταιναν περισσότερο αν χρειαζόταν να μείνεις εκεί…

Αν μπορούσαν να δουν εκείνοι οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την εγκαθίδρυση της Πολιτείας μας, όλα αυτά που απολαμβάνουμε εμείς δωρεάν για τον προληπτικό έλεγχο και τον ενεργειακό βιοσυντονισμό μας, θα ήταν πολύ χαρούμενοι για εμάς και θα ένιωθαν δικαίωση για τον αγώνα και την επιμονή τους…» πρόσθεσε ο Αριστοτέλης κι αγκαλιά με την αγαπημένη του αφέθηκαν να παρακολουθούν την πύρινη σφαίρα που κρυβόταν πίσω από τις κορυφές των δέντρων

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ
https://www.facebook.com/photo?fbid=2178378025628794&set=a.283454311787851

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια