Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ 41η …ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (συνέχεια...)

 


Η Μελπομένη δίδασκε στο πανεπιστήμιο ιστορία.
Όλα τα παλιά συγγράμματα, τόμοι με άχρηστες κι αποστατικές γνώσεις είχαν αποσυρθεί και γινόταν έρευνα για να γραφεί από την αρχή με αληθινές αποδείξεις και με Ελλάνια γραφή η ιστορία μας.
Η Μελπομένη συγκέντρωνε στοιχεία, έκανε παρουσιάσεις στους φοιτητές της και μετά αυτοί ανά ομάδες προχωρούσαν στη δική τους έρευνα.
Έτσι γνώριζε πολλά για τα χρόνια της αποστασίας, αλλά μεγαλωμένη στην Ελλήνων Πολιτεία, ούτε αυτή αλλά ούτε και ο Αριστοτέλης μπορούσαν να νοήσουν και να εξηγήσουν το μέγεθος της ηλιθιότητας των ανθρώπων τότε.

-«Είχαν μολύνει τα φυτά που τους έδιναν τροφή, ψέκαζαν τα λαχανικά και τα φρούτα τους κι εμβολίαζαν τα ζώα τους. Αυτό τους το επέβαλλε η αποστασία …
’Όμως Αριστοτέλη, ακόμη κι εκεί που οι άνθρωποι μπορούσαν να έχουν ελεύθερη βούληση και να πράττουν με Λογική, δεν το έκαναν κι έπρατταν τελείως αποστατικά.
Θέλω να σου παρουσιάσω μερικά δείγματα αυτού που λέω να καταλάβεις.
Έκανα μια μικρή έρευνα για τα παιχνίδια των παιδιών της ηλικίας του Ανδροκλή μας, στο έτος 2020.
Τα παιχνίδια τους δεν είχαν καμιά σχέση με την τρυφερή και ευαίσθητη αυτή ηλικία. Δεν ήταν καν δημιουργικά, δεν προωθούσαν καμία από τις Αξίες αλλά αντιθέτως έκαναν τα παιδιά επιθετικά.
Έπαιζαν με φιγούρες που καμιά σχέση δεν είχαν με την ανθρώπινη φυσιολογία αλλά ήταν …τέρατα!!! Ναι τέρατα, με μάτια κόκκινα, κέρατα στο κεφάλι τους, σώμα δυσανάλογο και όπλα καταστροφικά…Μάντεψε τώρα ποιος τα αγόραζε αυτά τα τέρατα στα παιδιά…»

-« Μην μου πεις οι γονείς;;» ρώτησε με απορία ο Αριστοτέλης…

-« Ναι, οι γονείς και μάλιστα βρήκα βίντεο γονέα που τράβηξε όλη τη σκηνή της χαράς και του ενθουσιασμού του παιδιού του, την ώρα που του χάριζε το κουτί με τα παιχνίδια τέρατα…Πόσο αρρωστημένη κοινωνία Αριστοτέλη ;;;

Ζητούσαν από τα παιδιά τους να είναι ευγενικά, όταν οι ίδιοι οι γονείς βριζόντουσαν ανελέητα και ξεδιάντροπα μπροστά στα παιδιά τους.

Απαιτούσαν να είναι ήρεμα, ενώ τους χάριζαν επιθετικά παιχνίδια και τα άφηναν ώρες στην τηλεόραση να παρακολουθούν βίντεο με τα παιχνίδια τους εν δράση…

Και όταν έκλειναν την τηλεόραση η μάχη συνεχιζόταν μέσα στο μυαλό των παιδιών ή την αναπαρήγαγαν με τις δικές τους φιγούρες…
.
Διάβασα τη συνέντευξη μιας νηπιαγωγού εκείνης της εποχής που περιέγραφε πως στην ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων τα παιδιά κατασκεύαζαν με τα τουβλάκια όπλα κι έπαιζαν πόλεμο μιμούμενα τους ήχους των όπλων…
Ο λόγος τους και η φαντασία τους καθοδηγούνταν από τα απαίσια βίντεο που κάθε μέρα έβλεπαν σπίτι τους και περιορίζονταν σε κραυγές κι επαναλαμβανόμενες κινήσεις.
Οι γονείς παραπονιόταν πως τα παιδιά τους ήταν νευρικά κι επιθετικά, πως δεν κοιμόταν καλά, δεν συγκεντρωνόταν σε μια εργασία αλλά δεν σκεφτόταν πως αυτοί οι ίδιοι το προκαλούσαν όλο αυτό….»

-« Και δεν υπήρχε κανένας που να αξιολογεί τα παιχνίδια πριν κυκλοφορήσουν στο εμπόριο;;; Όλα ήταν τόσο ανεξέλεγκτα;;;» Για τον Αριστοτέλη ήταν αδιανόητα όλα αυτά, παράλογα και τρελά….

-« Όχι μόνον δεν αξιολογούνταν αλλά οι τηλεοράσεις τα διαφήμιζαν με πολύ θελκτικό τρόπο. Όμως Αριστοτέλη μου, οι γονείς είχαν την επιλογή να κλείσουν την τηλεόραση στο σπίτι τους. Αυτό το κουτί περνούσε σκηνές βίας τις οποίες μιμούνταν τα παιδιά τους…

Αλλά δεν το έκαναν…

Ένιωθαν πως ήταν μοντέρνοι αν αγόραζαν αυτό που ήταν «ιν», αυτό που ήταν τελευταία μόδα στις διαφημίσεις….

Πες μου πόσο Λογική υπάρχει σε αυτή τη συμπεριφορά των γονέων προς το ίδιο τους το παιδί;;;
Να το κάνουν οι ίδιοι επιθετικό και νευρικό και παράλληλα να παραπονιούνται για τη συμπεριφορά που οι ίδιοι δημιούργησαν….

Κι εκεί που δεν το πίστευαν τα μάτια μου πως το διάβαζα, ήταν οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών της ίδιας εποχής. Η ίδια νηπιαγωγός περιέγραφε το δεκατιανό των νηπίων:
« Οι γονείς προτιμούν να αγοράζουν έτοιμα συσκευασμένα τρόφιμα όπως κρουασάν, γιαούρτια με χρώμα και σοκολάτες, πίτες και ντόνατς από το φούρνο, μερέντες και μαρμελάδες…Τους προτρέπω να δοκιμάσουν φρούτα και ξηρούς καρπούς, αλλά θεωρούν πως τα παιδιά τους θα μείνουν νηστικά και θα υποφέρουν….»

Ακούς Αριστοτέλη;;;
Η παιδική παχυσαρκία είχε αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα όπως και ασθένειες σαν την χοληστερίνη, διαβήτη, καρδιολογικά προβλήματα και καρκίνος….»

Και για την Μελπομένη ήταν αδιανόητο όλο αυτό που συνέβαινε στις οικογένειες…

Γνώριζε καλά πως τα παιδιά είναι Δημιουργήματα και πως ο σεβασμός απέναντι τους φανερώνεται μέσω όλων των πράξεων, από την επιλογή των τροφών, τον τρόπο που κάποιος απευθύνεται στο παιδί, το ενδιαφέρον και την προσοχή που δείχνει σε όσα αυτό λέει και κάνει αλλά και σε αυτά που δεν τα λέει και που τα βλέπεις μόνον αν παρατηρείς κι αφουγκράζεσαι όλες του τις εκφράσεις…

Ο σεβασμός προς τα παιδιά φαίνεται από το υγιές περιβάλλον, το αμόλυντο, από το καθαρό νερό και τον καθαρό αέρα που τους παρέχεις.

Φαίνεται από το πόσο τα προστατεύεις από εμβόλια με χημικές ουσίες και φάρμακα με αμέτρητες παρενέργειες….

Για αυτό και οι δύο γονείς ήταν ευγνώμονες προς την Πολιτεία τους που όλα τα ξεκινούσε με την Παιδεία που τους παρείχε στο να καταλάβουν και να βιώσουν το τί σημαίνει Σεβασμός σε όλες του τις μορφές και να τους ορκίζει με τον όρκο της Υγείας και της Ελευθερίας, πριν ακόμη γεννηθεί το παιδί τους….

Η Μελπομένη κοίταξε τον μικρό Ανδροκλή που κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου...Αν άκουγε αυτές τις ιστορίες για τα παιδιά της ηλικίας του, σίγουρα θα γύριζε σελίδα στο μπλοκ του για να απεικονίσει με σκούρα χρώματα αυτό που θα ένιωθε και που σίγουρα δεν θα ήταν ευχάριστο....

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια