Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών



Η εκδίκαση της έφεση των ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, αλλά μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. 

Υπενθυμίζεται, ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα είχε κρίνει μερικώς αποδεκτή την αγωγή του υπουργείου σχετικά με την «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, έκρινε την απεργία «παράνομη», αλλά όχι «καταχρηστική», ούτε «προσωρινώς εκτελεστή».

Επίσης, δεν έκανε δεκτή την ποινή των 10.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης, που ζητούσε το ΥΠΑΙΘ.

Σημειώνεται πως για τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία

Με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, καθώς και τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα.


Κύρια αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι τα εξής:

-«Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

-Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

-Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

-Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

-Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά».


Επιπλέον, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσει στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται τη Δευτέρα.

ΠΗΓΕΣ:

newscenter , newsbeast


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

"ΟΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ."


Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ για Μπαμπινιώτη: «Δεν γίνεται να μην γνώριζε»

"Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός, με ανάρτηση του στο Facebook επιτίθεται κατά του προέδρου των Αρσάκειων σχολείων καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, για τη στήριξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη."


ΠΑΙΔΕΙΑ - Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

"ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΕΞΩΣΧΩΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΜΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΝΑΡΧΙΚΟ" ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ;"

"ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗ ΛΗΘΗ. ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ."



Δεν υπάρχουν σχόλια