Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΡΗΤΗ. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 1 ΝΕΚΡΟΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

 

https://www.seismoi-live.gr/

Καταστροφικός σεισμός στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Μεγάλες υλικές ζημιές.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:17 το πρωί 27-9-2021 στην Κρήτη. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ. 

Όμως σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είχε ένταση 6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν χερσαίος με το εστιακό βάθος της δόνησης να υπολογίζεται στα 10 χλμ.

https://www.google.gr/maps/@35.2800803,25.1157559,54492m/data=!3m1!1e3!4m3!15m2!1m1!1s%2Fg%2F11ry7wt4y_?hl=el&authuser=1

ΠΗΓΗ: ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στους δρόμους από κατολισθήσεις που σημειώθηκε από το σεισμό των 5,8 ρίχτερ. Τα προβλήματα καταγράφονται τόσο στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.

Σεισμός Αρκαλοχώρι

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αρχανών, Μανώλη Κοκοσάλη, σημειώθηκε και πρόβλημα με την υδροδότηση της περιοχής των Αστερουσίων μετά τον ισχυρό σεισμό.

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Σεισμός

Όπως είπε στο MEGA, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μ. Φραγκάκης δεν υπάρχει τραυματισμός, αλλά ζημιές σε κτίρια, ενώ έπεσαν και δύο στύλοι της ΔΕΗ.  

 Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

   Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, Μ.Κοκοσάλης ζημιές έχουν σημειωθεί και στο δήμο του ενώ πιθανολογεί ότι νηπιαγωγείο θα κριθεί ακατάλληλο μετά από τόσο ισχυρή σεισμική δόνηση.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία Τεμένους, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες. 

Δείτε εικόνες από τον Προφήτη Ηλία (φωτό Μ.Ξ.)

Προφήτης Ηλίας κατολίσθηση

Προφήτης Ηλίας κατολίσθηση

Προφήτης Ηλίας κατολίσθηση

Ζημιές και στο Λευκοχώρι

Λευκοχώρι

Λευκοχώρι

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι περνούν το πρώτο βράδυ σε σκηνές και χώρους φιλοξενίας

Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,4 βαθμών  της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 το  Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή. Η νέα δόνηση έγινε για ακόμα μια φορά ιδιαίτερα αισθητή ενώ είχε διάρκεια.

Ακολούθησε ακόμα μία σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, λίγο πριν τις 12.40 τα ξημερώματα.

σεισμική δόνηση

Δεν πέρασε πολλή ώρα και σημειώθηκε ακόμα μία, μικρότερης έντασης, μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

2,7

Η σεισμική δραστηριότητα είναι πυκνή από το πρωί της Δευτέρας, με περισσότερες από 56  δονήσεις να καταγράφονται σε διάστημα περίπου 15 ωρών, οι περισσότερες εκ των οποίων ξεπερνούν τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και γίνονται ιδιαίτερα αισθητές λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών περνούν την πρώτη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους, στις σκηνές και τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί για την φιλοξενία τους στο Εκθεσιακό Κέντρο. 

ασ

σ

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

neos

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο νέος σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 13,6 χλμ. 

σε

ΠΗΓΗ: cretalive 


FACEBOOK
ΦΑΕΘΩΝ
INSTAGRAM
TWITTER

ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ


ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια